Kehon virheasennot – Kehon sanaton kieli

Kun asiakas tulee vastaanotollemme Bodymind Energy Balancing Method hoitoon, aloitamme hoidon yleensä Fyysisen kehon hoidolla eli mittaamme käsin kehon virheasentoja ja korjaamme niitä energiahoitomenetelmillä kevyesti koskettaen. 

Hoitovaikutus vaikutaa kehon hermojärjestelmän kautta, vapauttaen hoidettavalta alueelta stressiä ja purkaen kehon syvää jännitystilaa. Kuinka tällainen jännitystila syntyy?

Jännitystila syntyy usein elämässä voimakkaasti koettujen tilanteiden kautta. Tilanne on ollut niin voimakas että keho ja mieli eivät ole pystyneet tilannetta siinä hetkessä käsittelemään ja niinpä tunteet ovat tallentuneet kehoomme. 

Keho on hyvin looginen varastoidessaan tunteita. Jos koettu trauma on liittynyt turvallisuuden tunteen heikkenemiseen, kuten esim. työ- raha-, perheasioihin tai lapsuuteen, varastoituvat nämä tunteet alaselän- sekä lantion alueelle ja voivat ilmentyä erilaisina fyysisinä oireina kuten si-nivel ongelmina, iskias vaivoina jne.

Vasemman olkapään ongelmat kielivät monesti lukittuneesta tunnepuolen energiasta, ja voi liittyä esim. sydänsuruihin ja menetyksiin. Oikea puoli taas on meidän maskuliininen, järki puolemme ja niinpä oikean olkapään ongelmat voivat liittyä maskuliinisuuteen, miehiin ja tahdonvoimalla pusertamiseen.

Nykyajan ihminen on usein jatkuvassa “taistele tai pakene” tilassa ja ylikuormittaa itseään. Lisämunuaisten stressitila on tästä syystä hyvin yleinen ongelma ja se ilmenee hartia- eli epäkäslihaksen voimakkaana lihasjännityksenä. Kipuja voi tällöin olla myöskin ristiselässä. Lisämunuaisten kuormituksesta johtuen vasen polvi voi olla virheasennossa sekä nilkkojen alueella voi olla ongelmaa. 

BodyMind Energy Balancing Method hoidolla saamme purettua tätä varastoitunutta jännitys tilaa, niin hermostosta, syvistä lihaksista kuin tunnepuoleltakin korjaamalla kehon asentovirheitä. Vaikutus on hyvin syvällinen. Jokainen hoitokerta purkaa tietyn määrän stressiä. Stressin purkuvauhti on yksilöllistä, riippuen hermoston herkkyydestä ja siitä kuinka voimakkaassa stressitilassa keho on.

Monesti vastaanotollemme tullaan kroonisten vaivojen kanssa silloin, kun apua ei ole löytynyt mistään muualta. Tämä kertoo meille hoitajille sen, että tällöin kysymys useimmiten on juuri kehoon varastoiduista stresseistä ja traumoista ja tällöin hieronta ja manuaaliset hoidot eivät välttämättä vaikuta riittävän syvällisellä tasolla purkaakseen tätä jännitystilaa kehosta.

Kehon virheasennoista voimme päätellä minkä tyyppisistä asioista on kyse, ja kuinka paljon asiakkaalla on ylimääräistä tunnetaakkaa kannettavanaan. 

Hoidon aikana kevyt huojunta on yleistä, toiset voivat heilua voimakkaastikin. Hoidon aikana voi tulla kylmä, toisilla kuuma. Itkua ja naurua voi myöskin ilmetä, kehon purkaessa hermoston kautta varastoitunutta tunne-energiaa. 

Hoitajina tarkkailemme hoidon aikana erilaisia merkkejä siitä kuinka asiakas ottaa hoitoa vastaan. Asiakkaan vatsan kurinaa kielii vagushermon vapautumisesta. Helakka puna poskilla hoidon jälkeen kertoo  meille myöskin stressitilan helpottamisesta.

Hoidon jälkeen asiakkaamme kuvailevat oloaan kevyeksi ja rennoksi. Hoidon vaikutus jatkuu vielä tehokkaana 2-3 päivää hoidon jälkeen, ja kaikenlaisia tuntemuksia kehossa sekä mielessä voi tulla ja mennä kehon prosessoidessa hoitoa.

Tehokkaimman hoitovaikutuksen saamiseksi suosittelemme kroonisissa vaivoissa yleensä sarjahoitoa 3-5 kertaa viikon välein. Jokainen hoidettava on kuitenkin yksilöllinen, ja oma hoitaja osaa antaa tarkemmat hoitosuositukset hoidon jälkeen.

______________________________________________________________________

Artikkelin kirjoittaja Miia Varpalahti on Hyvinvointipiste Voidaanhyvin hoitaja. 

Hän kouluttaa Suomen Energiahoitajissa Bodymind Energy Balancing Methodia yhdessä Petri Filipczakin kanssa.

2019-10-08T23:10:53+03:00